Up online
Image default
Electronica en Computers

Je persoonlijke website via een VPS

 

Heb je je eigen persoonlijke website gemaakt en ben je nu op zoek naar een plek waar je je website kan hosten? Het vinden van de juiste hosting service voor je website kan een hele opgave zijn, gelukkig kunnen wij je in deze blog passend advies geven en verder helpen om de juiste keuze te maken. Lees dus snel verder voor meer informatie over hosten in het algemeen en wat voor jou de perfecte optie is.

Wat wordt er bedoeld met het  hosten van je eigen website?

Hosten is eigenlijk je website laten beheren vanuit een derde persoon. Je kunt ook je eigen website hosten maar dan moet je hier natuurlijk wel een beetje verstand van hebben en dat is lang niet altijd het geval. Je kunt op verschillende manieren je website laten hosten. De meest gekozen manier voor het hosten van je website is hosten via VPS. Via VPS wordt jouw website samen met andere website gehost vanuit een computer. Voor een startende website is dit geen probleem omdat je waarschijnlijk nog niet veel websitebezoekers zal hebben en daardoor geen nood hebt aan een prive hosting service. Kort gezegd, hosting zorgt er dus voor dat jouw website in de lucht is en dat deze bezocht kan worden door andere personen van buitenaf. Meestal doen hosting bedrijven ook meteen je website onderhouden dus dan hoef je je hier ook niet mee bezig te houden.

Host je eigen webshop of website

Het online zetten van je website gaat niet zo eenvoudig als je denkt. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Eerst moet je een beschikbare domein naam kiezen en als deze niet beschikbaar is overkopen. Daarna moet je de website inrichten en opzetten. Dit kan via computer taal maar kan ook bijvoorbeeld door het gebruik van WordPress, WIX of Joomla. Als je denkt dat je dan klaar bent zit je helaas fout. Om je website in de lucht te houden moet je namelijk gebruik maken van een hosting service. Want zonder de hosting service is het niet mogelijk om jouw website online te gooien en kunnen andere mensen deze dus niet bezoeken.

Andere voordelen van hosten via VPS?

Zoals ik al eerder aangaf kan je met VPS  makkelijk een simpele en minder drukbezochte website in de lucht houden. Het hosten via een VPS is daarnaast ook nog redelijk goedkoop want de meeste bedrijven vragen hier 10 tot 20 euro per maand voor. Kortom, hosten via VPS is niet duur maar je krijgt er wel het benodigde werk mee gedaan.

De beste hosting service vinden voor een VPS

Nu je een beetje de basis weet van hosten moet je alleen nog een geschikte hostpartner vinden. Nederland heeft honderden hosting services en daardoor is er veel keus. Hoe kun je dan nog kiezen door al die verschillende aanbieders?  Mijn tip? Kijk vooral naar de reviews die mensen achterlaten over het hosting bedrijf. Maak op basis daarvan je keuze en luister altijd naar je gevoel. Zelf heb ik gekozen voor Freaze Hosting. Ze bieden je een goede service aan tegen een betaalbare prijs. Bovendien worden ze goed beoordeeld op Google. Wil je meer weten over Freaze Hosting en over hun diensten? Kijk dan eens op hun website.

https://freaze.nl/virtual-private-server