Up online
Image default
Woning en Tuin

Energie besparen met isolatiefolie raam

Groot en slecht nieuws stond vorige weken in de kranten. De energiekosten gaan omhoog. En niet een beetje, nee gelijk 6x hoger dan dat je normaal voor je gas en licht betaald. Aangezien de meeste salarissen niet met die stijging meegaan, zit er niets anders op dan flink besparen.

Hoe bespaar ik op energie kosten?

De grote vraag is nu: Hoe bespaar ik op energie kosten nu de prijs zo hoog is geworden. Het antwoord is simpel: door minder energie te verbruiken. Maar betekend dat dan dat je aankomende winter in de kou zit? Tja, je zou je verwarming wellicht 1 of 2 graden kouder kunnen zetten en wat dekentjes op de bank over je heen kunnen trekken. Maar er zijn meer mogelijkheden om je woning beter te beschermen tegen kou. Zo kun je isolatiefolie voor ramen op je ramen plakken en zodoende een meer isolerend effect creëren. Ook kun je isolatiefolie achter je radiator plaatsen zodat warmte van jouw verwarming niet direct door de muur door naar buiten trekt.

Is isolatiemateriaal voor je huis duur?

Nee, isolatiemateriaal voor je woning is helemaal niet zo duur! Die kosten die je hier in investeerd verdien je met die hoge bedragen voor energie, binnen het jaar nog terug. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen. Zo kun je je deuren voorzien van tochtstrips, kun je je ramen isoleren met isolerende raamfolie en met rubbers die kieren af sluiten. Heb je een deurbrievenbus? Hang dan aan de achterkant tochtwering voor de brievenbus. Dat is een soort tochtborstel die kou door de brievenbus gleuf best goed tegenhoudt. Stop ook met speciaal isolatie rubbers alle kieren dicht en vergeet hierbij ook je garagedeur niet.

Kun je verder nog iets doen?

Ja, je kunt investeren in zonnepanelen. Maar dat is natuurlijk niet goedkoop. Wel heb je er veel baat bij en zal je de kosten van aanschaf vrij snel wegspelen. Daarna leveren deze dingen natuurlijk alleen nog maar winst op. Dus als je slim bent ga je voor dit soort zaken sparen want je weet maar nooit wat die energiekosten over een paar jaar gaan doen.