Up online
Image default
Bedrijven

Waar moet ik op letten bij een rieten dak?

Als u in het bezit bent van een huis en beschikt over een dak met dakpannen maar u wilt toch liever een rieten dak, dan kunt u dit het beste overlaten aan een rietdekkersbedrijf. Een dak verbouwen naar een rieten dak is een groot en langdurig project waar veel specialisatie en punten bij komen kijken, het beste is om dit uit te besteden zodat u zeker weet dat het goed gedaan wordt. Als u al in het bezit bent van een rieten dak maar u wilt iets nieuws of het is aan vervanging toe, kunt u het altijd laten renoveren of vervangen. Een rietdekkersbedrijf geeft de garantie dat de daken van kwaliteit zijn en het ontwerp gecreëerd en bedacht wordt samen met de klant, de wensen en behoeften worden dus afgestemd.

Een belangrijk punt waar op gelet moet worden bij het maken van een rieten dak is het soort riet dat gebruik moet worden. Dit betekent dat een rieten dak een grote investering is maar nadat het dak is afgerond hoeft u zich 50 jaar geen zorgen te maken. Het plaatsen van rieten daken wordt gedaan door professionele rietdekkers, dit zijn echte vakmensen. Om de maximale levensduur van het rieten dak te garanderen moet het dak regelmatig onderhouden en geïnspecteerd worden.

Tegenwoordig worden rieten daken gemaakt op een gesloten onderconstructie, de oude manier van het rietdekken was op een gesloten onderconstructie. Dat wil zeggen dat er minder kans op brand is, het vuur kan minder makkelijk overslaan naar andere delen van het dak. Veel bedrijven die riet dekken bieden ook een garantie aan dus u hoeft zich geen zorgen te maken. Het kan wel voorkomen dat de kleur van een rieten dak door het klimaat veranderd, het zonlicht, de regen en de wind zijn de oorzaak hier van. Helaas is er geen manier om dit probleem tegen te gaan.

Voor meer info : http://www.rietwerk.nl