Up online
Image default
Dienstverlening

Online marketing

Online marketing

De marketing is door de Jaren heen erg veel veranderd. Vroeger was er een schaarste aan producten en hoefde een fabrikant of dienstverlener niet zijn best te doen om zijn producten of diensten te verkopen. Tegenwoordig is dat anders. De industriële revolutie heeft er voor gezorgd dat fabrieken efficiënter konden werken en daardoor is de productiesnelheid sterk verhoogd. Dat zorgt er voor dat het schaarste is overgenomen door een grote hoeveelheid van keuzes.

De rol van marketing is het verkopen van producten. Een product heeft vaak meerdere merken en daarom wordt de keuze moeilijker. Goed gebruik van marketing zorgt er voor dat de keuze op jouw merk valt. In de dienstensector geldt overigens het zelfde.

De marketing doet zich door de jaren heen in verschillende vormen. Momenteel zitten we in een tijdperk waarin de online marketing hard nodig is om het product te verkopen. Kaarten drukken

Online marketing is eigenlijk de online marketeer van het bedrijf. We zitten tegenwoordig in een digitaal tijdperk, en daarom moet marketing ook digitaal toe te passen zijn. De online marketing zorgt onder anderen voor zoekwoorden op google waarop een bedrijf gevonden kan worden.

De zoekwoorden waarop je binnen google gevonden wilt worden krijg je niet zomaar. Vaak zijn er veel andere bedrijven die ook belang hebben bij die zoekwoorden. Nu is het zo dat google gebruik maakt van een algoritme waarbij websites een ranking krijgen. Hoe hoger de ranking is, hoe hoger die in google komt te staan. De ranking hangt af van het aantal bezoekers, de links die naar de website gaan en de content.

Wanneer er in de content of in de links om de website heen zoekwoorden staan waarop jij wilt gevonden worden binnen google dan kom je sneller hoger op te staan.

Online marketingis een apart vak en het is moeilijk om het uit de boeken te leren. Het veranderd continu en de afspraken in de online wereld veranderen ook steeds. Zo blijkt dat google nu ook met Twitter een afspraak heeft dat content op Twitter kan meehelpen aan zoekmachine optimalisatie. Daarom zijn er bedrijven die dit voor je uit handen nemen. Die bedrijven houden continu het nieuws in de gaten en spelen daar slim op in door gebruik te maken van tools etc.

Om verwarring te voorkomen is online marketing niet alleen nuttig om zoekmachines te optimaliseren. Ook wordt het veel gebruikt om websites gebruiksvriendelijker te maken en website optimalisatie. De beste bedrukte etiketten.

Voor meer info : https://www.drukwerkgroningen.nl/producten/hanglabels