Up online
Image default
Vakantie

Surfkamp

De vakantie tijd en het mooie weer komt er weer aan. School-, gezins- en bedrijfsuitjes staan weer op de planning. Elk jaar trekken er duizenden groepen in Nederland erop uit om actief bezig te zijn in de vrije natuur. Soms ver weg, soms dichtbij. Clubs, scouting groepen en andere instellingen gaan jaarlijks 1 a 2 maal met zijn allen even lekker weg. Dit doet men vaak om de band te versterken onderling en voor een stukje teambuilding.

Een steeds populairder wordend uitje is het op kamp gaan. Een aantal dagen weg in de boesboes en van alles bij de hand om actieve en minder actieve activiteiten in te plannen. In Nederland worden er vooral in het noorden ook Surfkampen georganiseerd door verschillende surfscholen en zeilscholen. De populairste surfkampen worden georganiseerd in Groningen en Friesland. In deze provincies zijn ook de mooiste wateren en natuurgebieden om dit te organiseren. Ook staat er over het algemeen meer wind doordat het de meest noordelijke provincies zijn en dicht bij het waddengebied ligt.

Surfen is een actieve sport op het water en is onder te verdelen in verschillende soorten. Er is golf surfen, windsurfen, kite surfen. In Nederland is vooral het windsurfen goed mogelijk. Dit komt met name doordat het niet gelegen is aan oceanen, die vaak stuk hogere golfen hebben. Surfkampen zijn vaak voor 3 dagen en 2 nachten. Voor een surfkamp is ervaring in surfen niet mogelijk. Het is voor beginners, gevorderden en begeleiders en alle leeftijdsgroepen. Een zwemdiploma is vaak vereist bij de surfscholen om ongelukken te voorkomen. Veiligheid staat bij een surfkamp op nummer één. Veel van de activiteiten vinden plaats op het water waardoor voorzichtigheid en oplettendheid van belang is. Zeker wanneer er grote afstanden afgelegd worden.

Een surfkamp is vaak de combi van een actief kamp met na de tijd een heerlijk etentje of drankje (indien men 18 jaar + is). Mooi weer speelt ook een belangrijke rol. Niet alleen tijdens het surfen maar ook daarna. Er wordt vaak geslapen in boerderijen, tenten of groepsaccommodaties. De groepsverschillen zijn variërend tussen de 8 tot 100 personen uit alle delen van Nederland. Veel westerlingen en zuiderlingen komen naar het noorden toe om te genieten van de rust en stilte. Naast Nederlanders zijn er ook veel Duitsers die naar Friesland en Groningen trekken om volledig tot rust te komen. Kom lekker naar Groningen toe voor een surfkamp aan een mooi meer.

Voor meer info : http://www.zeilschoolzuidlaardermeer.nl/watersportvakanties/zomervakantie/