Up online
Image default
Financieel

Zortoeslag 2016

Zorgtoelag

De kosten voor zorg zijn de afgelopen jaren flink toegenomen en het ziet er naar uit dat de zorgkosten ook in de toekomst alleen maar zal toenemen. Om u tegemoet te komen is er een zorgtoeslag wat in principe een bijdrage is in de kosten voor uw zorgverzekering. De hoogte van de zorgtoeslag is is afhankelijk van uw inkomen en dat van uw eventuele partner. Hoe hoger het (gezamenlijk) inkomen, hoe lager de zorgtoeslag. Maar let op, er gelden meer voorwaarden.

Wie krijgt zorgtoeslag?

Iedere Nederlander of burger met een geldige verblijfsvergunning van 18 jaar of ouder die betaalt voor een Nederlandse zorgverzekering kan zorgtoeslag aanvragen. Uiteraard is het wel belangrijk dat u aan de voorwaarden voldoet. Wanneer u zorgtoeslag aanvraagt doet u dit zowel voor uzelf als voor uw eventuele partner. Kinderen tot 18 jaar hebben geen recht op zorgtoeslag, ook logisch want zij zijn namelijk tot hun 18e jaar gratis meeverzekerd.

Zorgtoeslag betaaldata

Veel mensen vinden het gemakkelijk als ze de exacte zorgtoeslag betaaldata van te voren al weten. Men kan hier dan ruim van te voren rekening mee houden. Vooral als je diverse financieële verplichtingen hebt.

Zorgtoeslag stopzetten

Het stopzetten van je zorgtoeslag kun je regelen via Mijntoeslagen.nl. Dit is binnen een paar minuutjes geregeld.

Voor meer info : http://www.zorgtoeslagbetaaldata.nl

Gerelateerde artikelen

Interesse in geld beleggen?

Uw salarisadministratie levert geen gedoe meer op!

AOV zzp