Up online
Image default
Onderwijs

Voorkom ongevraagde NSFW-resultaten op je computer met deze eenvoudige stappen

Voorkom ongevraagde NSFW-resultaten op je computer met deze eenvoudige stappen

Heb je ooit meegemaakt dat je op zoek was naar eenvoudige dingen zoals “ wat is een loft?” en je kreeg gemengde resultaten, waarvan sommige behoorlijk obsceen waren? Zo ja, dan leer je meer over internet en hoe je jezelf kunt beschermen met deze ongevraagde expliciete en obscene inhoud op internet. Er zijn drie aspecten die je moet weten over deze kwestie. Dit zijn de internettaal, tools en software en de websites zelf. Er is echt geen andere manier dan om dit allemaal te leren om veilig op internet te blijven. Maar wees gerust, want deze zijn meestal erg gemakkelijk en gebruiksvriendelijk.

Gebruik gereedschap

Bij het zoeken naar woorden of zinnen zoals wat is een milf, krijg je meestal een mix van zowel goede als nsfw-inhoud. Om de resultaten eruit te filteren zul je gebruik moeten maken van verschillende tools. Voorbeelden van deze tools zijn veilig zoeken, ad blocker en verschillende applicaties of browser extensies van derden. Sommige van deze tools zijn gratis, terwijl andere eenmalig of in de vorm van een abonnement moeten worden betaald. Houd er echter rekening mee dat deze tools niet 100 procent effectief zijn. Het zal expliciete en obscene inhoud niet volledig kunnen filteren. Daarom moet je soms meer dan één tool installeren om ervoor te zorgen dat je browser alle ongevraagde nsfw-inhoud volledig kan filteren.

Maak jezelf vertrouwd met internetwebsites

Er zijn veel websites op internet. Er zijn momenteel misschien meer dan een miljard websites op internet actief. Wat je moet doen, is leren naar welke websites je moet gaan. Als je bijvoorbeeld zoekt naar een zin zoals wat is een hulpwerkwoord, krijg je een lijst met resultaten. In deze lijst wordt niet gefilterd of een website een beveiligde URL heeft of niet. De resultaten van de zoekmachine zijn afhankelijk van de relevantie van de website voor je zoekterm. De beste manier om erachter te komen of het veilig is, is door het adres te controleren. Een beveiligde website heeft een “https” aan het begin, terwijl een onbeveiligde website “http” heeft. Sommige websites laten ook tonnen advertenties toe om hun pagina te vullen, iets wat je altijd moet vermijden, tenzij je er echt toegang toe moet hebben.

Begrijpen hoe zoekmachines werken

Het internet en zijn zoekmachines vertrouwen voornamelijk op woorden om je resultaten te geven. Het probleem daarmee is dat sommige woorden soms een dubbele betekenis kunnen hebben. Dit is een veel voorkomend verschijnsel op internet. Je bent bijvoorbeeld geïnteresseerd in onderzoek naar de MILF-rebellen in de Filippijnen. Dus typ je in de zoekbalk wat milf is. Maar in plaats van links over de rebellen te ontvangen, krijg je resultaten van hete vrouwen van middelbare leeftijd. Dat komt omdat het woord MILF ook gerelateerd is aan NSFW-inhoud. Om dit te voorkomen, moet je je zoekopdracht voltooien zoals MILF Filipijnse rebellen. Afgezien daarvan kun je ook de tool voor veilig zoeken inschakelen om zowel gevraagde als ongevraagde expliciete inhoud te filteren tijdens het surfen op internet.