Up online
Image default
Onderwijs

CKVdagen na het coronatijdperk

CKVdagen na het coronatijdperk

Na regen komt zonneschijn, zo blijkt eigenlijk altijd wel weer. Zo zal ook het coronatijdperk uiteindelijk een “thing of the past” zijn en kunnen we het leven weer aanpakken zoals wij dat graag willen. Ook op de middelbare scholen wordt er het laatste jaar veel niet gedaan, de maatregelen rondom het coronavirus verbieden dit of maken het onmogelijk. Voor een middelbare school toch lastig, waar ze nu zo veel tijd en geld in investeren zullen ze vroeg of laat allemaal weer terug mogen draaien. Wanneer het moment daar is en de poorten weer open gaan zal een middelbare school het ontzettend druk krijgen. Terwijl dat eigenlijk het moment is om een leuk en groot evenement te organiseren op de school. 

Zo’n evenement kan bijvoorbeeld een CKVdag zijn, een CKVdag organiseer je wanneer je wilt dat alle leerlingen op jouw middelbare school die dag nieuwe dingen gaan leren. Soms ligt er nogal een stigma op het woord CKV, althans voor de middelbare scholieren. Het organiseren van een CKVdag helpt het doorbreken van dit stigma en daagt de leerlingen uit om zelf eens aan de slag te gaan met leren. De CKVdag werkt met workshops, hiervoor moeten de leerlingen zichzelf inschrijven en kiest de school wat het aanbod is. CKVdagen worden altijd op maat georganiseerd, de wens van de school wordt overal in meegenomen. 

CKVdag met theater

Zoals eerder vermeld is de wens van de school belangrijk voor de inhoud van een CKVdag, een school zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een CKVdag te organiseren die zich richt op theater. Tijdens een dag als deze gaan de leerlingen aan de slag met de ins en outs van de verschillende theaterstromingen en komen ze natuurlijk terecht op het podium. Voor veel leerlingen waarschijnlijk spannend, het zal de eerste keer zijn dat ze op een podium staan. Echter is dat juist hetgene wat je als school moet willen, de leerlingen uitdagen!

 

https://ckvdag.nl