Up online
Image default
Verbouwen

Vloerlijm is de standaard lijm voor vloermaterialen

Vloerlijm is een sterke, permanente lijm om vloermaterialen op een ondervloer te hechten. Verschillende soorten lijmen worden aanbevolen voor verschillende soorten vloeren. Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een vloerlijm. Raadpleeg de lijm voor gedetailleerde productinformatie.

De ondergrond is de structuur of het materiaal direct onder de afwerkvloer. Bepaalde lijmen hechten beter op verschillende soorten ondervloeren. Vochtig beton vereist een ander hechtmateriaal dan vloeren die op droog beton worden gelegd. Sommige lijmen kunnen ook worden gebruikt om vloeren over een ondervloer van multiplex te leggen. Daarnaast zijn er ook specifieke hardhouten hechtmiddelen. Mogelijk heeft u ook een speciale lijm nodig als er stralingsverwarming wordt geïnstalleerd.

Binnen vloeren zijn doorgaans niet onderhevig aan grote hoeveelheden waterschade. Als u buiten een vloer gaat leggen, heeft u een vloerlijm nodig die bestand is tegen de stress van regen, zon, sneeuw en kou. Het klimaat speelt ook een rol, aangezien sommige lijmen het beter doen in warme, vochtige ruimtes, terwijl andere zijn samengesteld om vriestemperaturen te weerstaan.

“Aanbevolen voor” is een term die u vaak aantreft op zelfklevende verpakkingen en instructies. Het verwijst naar waarvoor het product specifiek is ontworpen om te worden gebruikt, voor zover het materiaal, de ondergrond en het milieu betreft. In sommige gevallen wordt dit gevolgd door de term “maar kan worden gebruikt voor”, die verwijst naar situaties waarin het product kan werken, maar mogelijk niet zo effectief is als andere oplossingen. U kunt het beste een vloerlijm gebruiken die speciaal is ontworpen voor uw type toepassing.

Sommige soorten veerkrachtige vloeren, waaronder vinyl-, kurk- en linoleumtegels, zijn verkrijgbaar met een zelfklevende achterkant. Dat betekent dat de installatie eenvoudigweg het verwijderen van een beschermende papierlaag vereist om de reeds aanwezige lijm te onthullen. De tegel wordt vervolgens op zijn plaats gedrukt zonder dat er extra vloerlijm nodig is.

Voor meer info : https://www.spuitlijmconcurrent.nl/tapijtlijm