Up online
Image default
Woning en Tuin

Een Duorolgordijn uit eigen Nederlandse bodem

Een duo-rolgordijn om blij van te worden!

Dat, wat je voor de ramen als vitrage wilt hebben, is van grote invloed op de inrichting van je woonkamer. Nog niet zo lang geleden werden daarvoor hoofdzakelijk glasgordijnen gebruikt. Deze gaven je woonkamer vaak een warme uitstraling. Er waren er, die de glasgordijnen tot de vloer lieten hangen maar, ook tot boven de vensterbank. Dat is allemaal een kwestie van smaak.

Er worden tegenwoordig nog wel glasgordijnen gebruikt maar, wel minder dan vroeger. Het was in eerste instantie de jeugd die naar andere mogelijkheden zocht om de privésfeer in de woonkamer te bepalen. 

Jaloezieën
In eerste instantie werd er vaak gekozen voor jaloezieën die in alle kleuren en designs verkrijgbaar zijn. Ze waren in het begin alleen met kuststof lamellen te verkrijgen. De lamellen waren smal en dat had een nadeel dat, als ze schoongemaakt moesten worden, je er lang mee bezig was.

Dat werd niet als een leuke bezigheid ervaren. Tegenwoordig worden wel vaak houten lamellen gebruikt als raamdecoratie. De lamellen zijn ongeveer 6 cm breed en hebben een mooie uitstraling. Tegenwoordig worden deze jaloezieën vaak bij een moderne inrichting gebruikt.

Rolgordijn.
Om van het vervelende schoonmaken af te zijn, ging men over op rolgordijnen. Bij rolgordijnen kan je de inkijk bepalen door de rolgordijnen te laten zakken. Je kunt ze door middel van een koord laten zakken en optrekken. In eerste instantie was het kunststof wat ervoor werd gebruikt. Ze zijn in alle kleuren verkrijgbaar, met of zonder bepaalde designs.

Ze doen niet erg warm aan. Tijdens de avond kun je het rolgordijn laten zakken zodat je echt privé zit. Omdat ze niet zo geschikt zijn voor de woonkamer worden ze nog wel gebruikt in een badkamer. Het voordeel is dat het doek van kunststof is en daarom ook in een vochtige ruimte gebruikt kunnen worden. Men heeft voor de woonkamer naar een andere oplossing gezocht die wel alle voordelen in zicht heeft. Dat is het duo-rolgordijn geworden.

Het duo rolgordijn

Bij een gewoon rolgordijn kun je alleen de inkijk regelen door het doek te laten zakken. Dat is een nadeel. Een duo rolgordijn heeft belangrijke voordelen ten opzichte van het gewone rolgordijn. Een duo rolgordijn bestaat in principe uit twee lagen stof die je onafhankelijk van elkaar over elkaar kunt laten schuiven. Een laag is doorzichtig en de andere ondoorzichtig. Bij de doorzichtige stof kan je wel naar buiten kijken als je hem geheel laat zakken maar, niet van buiten naar binnen.

Er wordt hierbij voor overdag ook wel een goede privésfeer bereikt. Indien het donker wordt, kun je de andere ondoorzichtige stof laten zakken. Wanneer het licht aan is zal men niet naar binnen kunnen kijken maar, ook niet van binnen naar buiten. Omdat de duo-rolgordijnen in vele kleuren en designs verkrijgbaar zijn worden ze steeds vaker gebruikt.

 

Voor meer info : https://duorolgordijn.eu