Up online
Image default
Zakelijke dienstverlening

Debiteur en dus incassobureau nodig

Gisteren ben ik op zoek gegaan naar een incassobureau. Ik heb namelijk last van een debiteur. De situatie zal ik in dit blogje even uitleggen. Hierover later dus meer. Ook zal ik vertellen voor welk incassobureau ik heb gekozen.

De situatie

Zelf ben ik een groothandelaar in telefoonhoesjes. Nu hadden wij een overeenstemming bereikt over een bepaald aantal hoesjes die ik zou leveren en om precies welke telefoonhoesjes het zou gaan. Ik heb mij hier netjes aan gehouden en alles precies, zoals afgesproken, op een bepaalde datum geleverd. Echter bleef de betaling uit. Er waren van tevoren afspraken gemaakt over de facturering. Dit had aan betalingstermijn van 30 dagen. De betaling was dus niet op tijd en dus ben ik een eerste keer gaan bellen; er werd niet opgenomen. Hier heb ik, voor een later eventueel incassobureau, maar even de datum van genoteerd. Ook heb ik een brief gestuurd waarin ik refereer naar de gemaakte afspraken. Naar nog vele keren gebeld te hebben was ik het beu en ben ik gaan Googelen.

Incassobureau

Ik ben gaan Googelen op incassobureau en vond al gauw Van Loon Incasso Advocaten. Dit klonk al goed! Vervolgens ben ik op de website gaan kijken en dat zich er allemaal zeer vertrouwd uit. Vooral de methode no cure no pay. Zo garanderen zij natuurlijk wel kwaliteit! Anders zouden zij veel tijd en energie steken in iets waar ze later mogelijk niets aan verdienen. Daarom besloot ik om contact met dit incassobureau op te nemen. Zij begrepen mijn situatie direct en vroegen om alle administratie die ik heb. Dingen zoals de factuur, wanneer ik de product heb geleverd en wanneer ik ben gestart met nabellen.

Uiteindelijk zijn de Van Loon incasso advocaten hier dus aan de slag gegaan. En met resultaat! De debiteur heeft betaald. In de toekomst zal ik beter gaan inschatten naar de financiële situatie.

 

Voor meer info :