Up online
Image default
Alarmsysteem

Hangslot gebruiken voor beveiliging van uw objecten? Lees eerst dit!

Een hangslot is een vernuftig stukje techniek die in vele situaties kan gebruiken om iets op slot te zetten. Het voordeel van een hangslot is dan ook dat het los te maken is van het object dat je op slot te zetten. Zo is er in heel veel verschillende situaties toe te passen.

Zijn hangsloten te vertrouwen?

Echter is een hangslot niet geheel betrouwbaar veel sloten zijn namelijk kwetsbaar voor verschillende zwaktes binnen in het ontwerp van een hangslot. Zo is een hangslot namen te openen door middel van gebruik van shims.

Hangslot openen met Shims

Shim zijn eigenlijk kunnen ijzertjes die tussen de beugel van een slot en een behuizing wordt gedrukt waardoor het hangslot greep verliest op de beugel. Hierdoor kan de beugel worden opgetrokken en zo kan het slot worden geopend.

 

Hangsloten zijn kwetsbaar.

Veel hangsloten zijn kwetsbaar voor deze zwakte. Wanneer een hangslot wilt gebruiken om objecten te beveiligen is het is belangrijk om eerst goed bekijken of je hangslot hier niet gevoelig voor is. Anders is het dus mogelijk dat jou hangslot gemakkelijk geopend kan worden en er dus weinig veiligheid biedt. Het is dus sowieso handig om bij beveiliging van objecten eerst goed voor onderzoek doen om te kijken of uw sloten wel te vertrouwen zijn.

Voor meer info : http://www.lockpickinguniversiteit.nl/hangslot/