Up online
Image default
Beauty en verzorging

Welke make-up past bij mijn oogkleur?

Het aanbod van oogschaduw, oogpotloden en eyeliners is enorm. Maar welke tinten passen het beste bij welke oogkleur? Een kleine gids voor de juiste oog make-up kan je onderaan terugvinden. Ook hier kan je handige makeup tips vinden voor het kiezen van de perfecte make-up kleuren.

Make-up voor blauwe ogen

Deze kleuren gaan heel goed samen met blauwe ogen: eigenlijk is oranje de beste kleur om blauwe ogen te benadrukken. Het laat de ogen goed schijnen. Oranje is goed voor een party, maar niet voor het kantoor.

Het goede nieuws: abrikoos en roze hebben een soortgelijk effect en zijn perfect voor dagelijks gebruik. s Avonds brengen bruine en gouden tinten, koper en koraal het beste in je ogen naar boven.

Het is beter om deze make-up kleuren te vermijden

Voorzichtigheid is geboden met subtiele blauwe en groene tinten make-up, deze zorgen ervoor dat blauwe ogen er een beetje bleek en soms zelfs somber uitzien.

Make-up voor groene ogen

Deze kleuren passen perfect bij de groene ogen: pruim, violet, rosé, mauve en alle tinten van deze kleurfamilie accentueren de groene ogen perfect. Ook roodachtige tinten zoals roestbruin of koper passen goed.

Het is beter om deze kleuren te vermijden

Blauwe tinten zijn vaak niet compatibel met groene ogen.

Make up voor bruine ogen

Deze kleuren gaan goed samen met bruine ogen: Wie deze oogkleur heeft, kan zich gelukkig prijzen, want bijna alle kleuren passen bij je. Als je niet wilt dat je make-up overdag te heftig is, kun je het beste bruine tinten, taupe, violet of abrikoos kiezen.

‘s Avonds zien goud, brons of messing er geweldig uit, maar ook, afhankelijk van de gelegenheid, echt felle kleuren zoals oranje of turquoise. Het is beter om deze kleuren te vermijden: Intense tinten maken donkere ogen expressiever, bleke kleuren of naakt zien er wat saai uit, omdat ze het oog wit onderstrepen in plaats van de kleur.

Voor meer info : https://www.prettyme.be