Up online
Image default
Bedrijven

Barcodes

Wanneer je een product koopt in een winkel, wordt de barcode van het product bij de kassa gescand om zo te zien wat de prijs van het product is. Bijna iedereen weet wel waarom een product een barcode heeft. Zo is het bijvoorbeeld veel gemakkelijker om producten te scannen en de prijs gelijk in beeld te zien dan dat alles berekent moet worden. Maar voor de meeste mensen is het niet echt duidelijk hoe deze barcodes geproduceerd worden en hoe ze dan uiteindelijk op de verpakking terecht komen. Dit zal worden uitgelegd in dit artikel.

Een barcode wordt ook wel een streepjescode genoemd en bestaat uit verschillende combinaties van cijfers, letters en leestekens. Dit is afhankelijk van welk coderingssysteem gekozen wordt. Sommige barcodes bevatten bijvoorbeeld alleen letters of cijfers, maar een combinatie hiervan is ook goed mogelijk.

Barcodes kunnen niet zomaar thuis met een normale printer geprint worden. Het barcode printen gebeurt namelijk vooral met een inkjet printer en deze is net wat anders als een normale printer. De printers zijn er speciaal voor ontwikkeld om kleine karakters te printen die wel goed leesbaar blijven. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in de klein karakter printers is KBA Metronic. KBO Metronic produceert deze printers en verkoopt ze onder de naam AlphaJET.

Een AlphaJET printer is van uitstekende kwaliteit en zo is het goed mogelijk om goede en leesbare codes te printen op producten. De printers zijn makkelijk te bedienen, dus iedereen kan gemakkelijk omgaan met deze apparaten binnen het bedrijf en zorgen dat er codes geprint worden. AlphaJET heeft geen tot weinig storing en ook dit werkt mee aan het gemakkelijke gebruik van de printers. Daarnaast kan het inkt van de printer bijgevuld worden tijdens het printen, waardoor het proces niet stop gezet hoeft te worden. Bij een normale printer zou dit wel moeten gebeuren en kan je pas verdergaan wanneer de inktdoosjes vervangen zijn.

Voor meer info : http://kba-metronic.nl