Up online
Image default
Bedrijven

Veilig rijden

Je bent directeur van een mooie bedrijf in Amsterdam. Een leuk bedrijf waar je het erg naar je zin hebt. Je hebt er veel voor over omdat je elke dag 2 uur moet reizen naar je werk. Je hebt een gezin in Groningen wonen, waar je zelf ook bent opgegroeid en hier wil je niet weg. Het reizen vind je helemaal niet zo erg, maar het moet wel veilig gebeuren

Ongelukken gebeuren nog veel te veel op de weg. Elke dag lees je wel iets op het internet of in de krant dat er weer een ongeluk is gebeurd. Het zijn niet altijd dezelfde oorzaken en hierdoor is het ook moeilijk om alle ongelukken te voorkomen. Maar er zijn manieren waardoor de ongelukken aantal flink kan dalen en dat is natuurlijk enorm belangrijk.

In de nieuwere auto’s zit het sowieso al, namelijk een achteruitrij camera. Vaak kennen mensen deze wel voor het parkeren, dit is namelijk heel makkelijk omdat je precies kan zien waar je heen gaat en hoeveel plek er nog is achter je. Maar het heeft ook nog een andere functie wat veel mensen niet weten en dat is dat je het kan gebruiken voor de dode hoek. Auto’s hebben hier iets minder last van, maar als nog gebeuren er teveel ongelukken. Met de beste achteruitrijcamera kan je precies zien wat er in een dode hoek gebeurd. Voor bij vrachtauto’s gebeurd dit erg veel, omdat het zo’n grote voertuig is dat ze niks kunnen zien in de hoek. Met een simpele oplossing kan je veel ongelukken voor komen, en eigenlijk moet iedere auto of vrachtwagen dit hebben. Ook als het straks weer vakantie tijd is en iedereen gaat met de caravan of camper op vakantie, tijdens deze drukte gebeuren er meer ongelukken en  wordt er niet altijd even goed opgelet.

 

Voor meer info : http://www.vanzwitserland.nl