Up online
Image default
Auto

Franse minister heeft een wonderlijk argument in huis

In Frankrijk bracht de minister een opmerkelijk bericht naar buiten. Al die kapotte wegen in het land zouden goed zijn voor de verkeersveiligheid. Het klinkt ongeloofwaardig, en dat is het ook best wel. Onderzoek heeft hij er niet voor laten doen en met harde cijfers komt hij niet, maar in plaats daarvan neemt hij als argument de straat van zijn ouders. De straat aldaar is zo kapot dat auto’s niet hard meer kunnen rijden, omdat ze de gaten in de weg moeten ontwijken. ‘En’, zo zegt hij ‘als auto’s langzamer rijden, ontstaan er minder ongelukken’. Het lijkt eigenlijk gewoon het verbloemen van de wegen die in Frankrijk op veel plaatsen toch slecht worden of al zijn.

De Franse overheid gaat ook wel investeren in beter wegen, en gelukkig maar. Op de tolweg naar je vakantiebestemming heb je er dan misschien geen last van, maar als je eens voor het een of ander binnendoor rijdt in Frankrijk, dan merk dat veel wegen wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Vaak gooien ze er nu gravel in, wat natuurlijk veel goedkoper is in onderhoud.

Zo’n drie procent van de ongelukken heeft als oorzaak een slecht wegdek. En of dat dus de weg echt veiliger zou maken… Het is meer een originele insteek dat leuk klinkt, maar niet echt steekhoudend is.

Gelukkig neemt het aantal verkeersongelukken langzaam wat af de afgelopen jaren. Of in ieder geval het aantal dat een dodelijke afloop kent. Dat komt omdat auto’s steeds beter worden uitgerust met snufjes en technieken die het rijden veiliger maken. Niet alleen op hoge snelheid, maar ook op lage snelheid kan het misgaan. Zoals bij het achteruitrijden. Met een achteruitrijcamera vrachtwagen zijn al veel ongelukken voorkomen. Je kunt zelf ook zo’n waeco camera aanschaffen. Dat maakt je voertuig weer wat veiliger en voorkomt eventueel schade die je ander wel zou oplopen.

 

Voor meer info : http://www.vanzwitserland.nl