Up online
Image default
Dienstverlening

Ultrasoon reinigen methode

Ultrasoon reinigen methode is de meest effectieve manier, om rvs en andere soorten metaal te reinigen. Het word dan ook al jaren toegepast door professionals, om dit te doen.

 

Ultrasoon in ziekenhuizen

 

Ultrasoon reinigen methode gaat zich binnenkort ook uitbreiden naar ziekenhuizen, omdat het zo effectief is. In ziekenhuizen word er namelijk vaak gebruik gemaakt van rvs en andere soorten metalen voorwerpen, voor bijvoorbeeld operaties. De huidige methodes om de voorwerpen te reinigen blijkt ontoereikend en de voorwerpen worden niet goed gereinigd. Hierdoor ontstaan er infecties in het ziekenhuis, met ernstige gevolgen.

 

Ze zijn daarom  nu ultrasoon reinigen aan het testen voor gebruik in ziekenhuizen en er loopt al een pilot programma. In een ziekenhuis in Nederland zijn er ultrasoon baden geplaatst en tot dus ver zijn de resultaten heel goed. Het blijkt dat dat ultrasoon de voorwerpen tot zo een 99% kan reinigen en bij andere methodes komen ze maar tot 70%. Het zal nog wel een tijdje duren voordat het in alle ziekenhuizen gebruikt gaat worden, maar dat lijkt wel te gaan gebeuren.

 

Gebruik op werkplaatsen

 

Voorlopig word het op veel werkplaatsen gebruikt, om rvs en andere soorten metaal te reinigen. Vooral metaalbewerkers maken gebruik van ultrasoon reinigen en op hun werkplaatsen staat er dan ook meestal wel een ultrasoon bad. Ze gebruiken het bad meestal om de metaal goed te reinigen, voordat ze het gaan bewerken of afwerken. Als het metaal vuil is word het door het bewerken of afwerken vaak dieper in het metaal gewerkt.

 

Bij het hoogglans polijsten word er bijvoorbeeld vaak gebruik gemaakt, van ultrasoon reinigen. Voordat er gepolijst word gaat het metaal in de ultrasoon bad en daarna word er pas met het polijst werk begonnen.

 

Werking van ultrasoon

 

Door de naam ultrasoon, heb je misschien wel door hoe het werkt. De ultra staat namelijk voor ultrasonische geluidsgolven op een lage frequentie en dat is precies hoe het apparaat werkt. Het maakt gebruikt van ultrasonische geluidsgolven op een lage frequentie, om tot diep in de metaal door te dringen en al het vuil eruit te halen. Deze resultaat word behaalt mede door de vloeistof, dat als een geleider werkt voor de geluidsgolven. In de vloeistof ontstaan er sterke stromingen en mini implosies, dat als een borstel fungeren. Hierdoor heeft het vuil geen kans en word het metaal vrijwel steriel.

 

Wanneer de hoogglans polijst word aangebracht is het metaal dan ook helemaal schoon en lijkt het vrijwel nieuw.

Voor meer info : https://vangeenen.nl/

Gerelateerde artikelen

Opslagruimte voor uw goederen in Rotterdam

Persoonlijkheidsstoornissen

Ontstoppingsbedrijf met snelle service