Up online
Image default
Gezondheid

Donkere vlekken onder oksels lichter maken

Donkere vlekken onder oksels lichter maken

Wanneer je last hebt van donkere vlekken onder de oksels, dan kan dat erg vervelend zijn. In principe komt dit heel veel voor en is het helemaal niet raar dat de oksels of knieholtes iets donkerder zijn dan de rest van je huidskleur. Hieronder tref je de meest voorkomende oorzaken van donkere oksels aan.

 

Oorzaak donkere oksels

  • Scheren: wanneer je je oksels scheert dan scheer je de haartjes weg, veelal scheer je ook een klein beetje van de huid af. Dit doet verder geen pijn en hier voel je ook helemaal niks van. Wanneer je haarkleur iets donkerder is dan je huidskleur, dan kan dit de indruk wekken dat je oksels donker lijken. Je ziet dan namelijk heel goed de haartjes die net onder de oppervlakte van je huid zitten.

  • Dode huidcellen: het kan voorkomen dat je een ophoping van dode huidcellen onder de oksels hebt zitten. Dit kan veroorzaakt worden door deodorant gebruik, hierdoor blijven de huidcellen aan de oksels plakken. Een oplossing is scrubben en dan het liefst met een product die tevens ook melkzuur bevat.

  • Deodorant gebruik: Je zult het niet zo snel zeggen, maar ook deodorant kan de oorzaak zijn voor donkere oksels. veelal spreken we dan van een allergische reactie. Heel veel mensen hebben meegemaakt dat zodra ze stopten met deodorant gebruik, de donkere waas verdween. Om toch een alternatief te bieden kies je voor een natuurlijke variant zonder chemische stoffen.

  • Hyperpigmentatie: bij hyperpigmentatie is er sprake van een overproductie aan de stof melanine. Deze aandoening komt veelal voor in het gezicht, hals, armen en andere plekken die veel zon pakken. De oplossing is te vinden in een bleek crème om de extra melanine te vernietigen. Een dergelijke crème moet wel voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaan. Een tip: Skinlight crème.

 

Voor meer info :