Up online
Image default
Auto

Een auto van de zaak

Als je van je werkgever een leaseauto ter beschikking krijgt gesteld is dat vaak een positief iets. Je hoeft geen eigen wagen aan te schaffen of je kunt een eigen wagen zelfs helemaal wegdoen. Je hebt minder kosten en je kunt toch een leuke auto rijden. Dat is wat vaak bij veel mensen naar boven komt wanneer men het over een auto van de zaak heeft. Dit is eigenlijk allemaal wel waar maar er zijn toch wel zaken waar je op moet letten als je een auto van de zaak voor privé gaat gebruiken.

Bijtelling

Als je als werknemer de zakelijke leaseauto ook in je vrije tijd gaat rijden moet je rekening houden met bijtelling. Bijtelling is het bedrag dat betaald dient te worden wanneer je een zakelijke leaseauto ook privé gaat rijden. Deze bijtelling wordt alleen berekend als je meer dan 500 kilometers per jaar privé gaat rijden. Voor de bijtelling gelden verschillende percentages die afhankelijk zijn van het soort auto dat je rijdt. Deze kunnen oplopen tot 25% van de fiscale waarde oftewel cataloguswaarde van de auto. Dit bedrag kun je op internet berekenen. De uitkomst van het bedrag wordt door de belastingdienst gezien als loon in natura.

Kiezen voor een zuinige auto

Als werknemer is het verstandig wanneer je een leaseauto mag kiezen de keus te laten vallen op een zuinige auto. Over het algemeen geldt dat hoe zuiniger de auto hoe lager het percentage aan bijtelling is. Maar soms heb je een grote auto nodig omdat de bedrijfsuitvoering dit van je vraagt. Dan kan een Citroen Berlingo leasen een goede keuze zijn. Dit is een zeer ruime auto die opvallend zuinig is. De bijtelling is natuurlijk hoger dan een kleinere auto maar in zijn soort is het een uitstekende keus.

Voor meer info : http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen