Up online
Image default
Auto

Zakelijk een auto leasen, wat zijn de voordelen?

bus leasen en VW Transporter lease

Voor veel ZZP’ers zijn zakelijke kilometers een belangrijke kostenpost. Vooral als je bijvoorbeeld een beroep hebt als loodgieter, verkoper, of klusjesman maak je vaak veel kilometers. Deze worden meestal berekend in de voorrijkosten, maar deze kun je ook weer niet al te hoog maken in verband met de concurrentie. Het is dan ook belangrijk om je kosten voor rijden zo laag mogelijk te houden. En dat kan. Hoe? Met een zuinige, kleine leaseauto.

Zuinig rijden loont

Het voordeel van zakelijk leasen is dat je de kosten daarvan mag aftrekken van de belasting. Dit mag overigens ook als je gewoon je eigen auto gebruikt, namelijk 19 cent per kilometer. Toch is een zakelijke leaseauto vooral praktisch makkelijk. Je hoeft dan geen speciale berekeningen op je kosten los te laten om te bepalen welke kilometers zakelijk of privé zijn. Daarmee ben je er echter nog niet. Omdat de overheid het milieu wil stimuleren, zijn de hoogste aftrekposten tegenwoordig voor zuinige kleine auto’s. De tijd waarin je rustig grote sommen kon aftrekken voor een dikke BMW liggen inmiddels wel achter ons.

Minder belasting

Nu is dat natuurlijk lastig als je een bestelauto leasen wilt, maar heb je die niet nodig dan is zuinig en milieuvriendelijk de beste optie. Behalve de lage bijtelling verbruik je dan namelijk ook minder brandstof. Een groot voordeel van zakelijk leasen is bovendien dat de auto dan niet op naam van je bedrijf komt te staan. Een leaseauto blijft namelijk altijd eigendom van de eigenaar. Dit houdt in dat je de auto niet als waardevol onderdeel bij je bedrijf hoeft op te tellen en dus minder belasting betaald. Leaseauto’s kun je makkelijk vinden bij garages door heel Nederland, zoals bijvoorbeeld een Peugeot partner lease. Daarnaast zijn er veel websites waar je leasecontracten kunt vergelijken. Ook zakelijk.

Voor meer info : https://www.busleasen.com/