Up online
Image default
Auto

Geld besparen op je leaseauto

Operational lease auto en ford transit connect lease 

Een auto is een duur bezit. Gelukkig zijn er wel manieren om op je auto te besparen. Zelfs wanneer je een auto wilt leasen. Veel mensen denken bij een leaseauto nog altijd aan een dure auto die veel brandstof verbruikt. Maar er zijn tegenwoordig zo veel mogelijkheden bij het leasen van een auto, dat dit beeld achterhaald is. Met elke auto – dus ook met een leaseauto – kun je natuurlijk zorgen dat je verbruik zo laag mogelijk is; door de auto niet te pakken voor korte ritjes bijvoorbeeld, en door zuinig te rijden. Maar ook al bij het uitkiezen van je auto kun je op je budget letten.

Kies verstandig als je een auto uitzoekt

Er zijn vandaag de dag zo overweldigend veel auto’s die je kunt leasen, dat je vrijwel onbeperkt bent in je keuze. Ook kleine auto’s zijn volop verkrijgbaar. Verbruikscijfers zijn gemakkelijk te vinden op internet, dus kijk eens of de auto die je op het oog hebt echt zuinig is. En let goed op wat voor leasecontract je neemt. Bij financial lease is het maandbedrag fors lager dan bij operational lease; een Ford Transit Connect lease je met de eerste methode al voor zo’n honderdzestig euro per maand bijvoorbeeld, terwijl een operationeel leasecontract je bijna het dubbele kost.

Let op wat je krijgt voor je maandbedrag

Daarbij is het wel van belang goed te kijken wat er wel en niet is inbegrepen in het maandbedrag. Bij financieel leasen word je zelf eigenaar van de auto en ben je ook verantwoordelijk voor verzekering en belasting; bij operationeel leasen blijft de auto economisch eigendom van de leasemaatschappij en regelt die dan ook deze posten. Loont een lager maandbedrag wanneer je onderhoud, reparaties en zaken als winterbanden zelf daarbovenop moet betalen? Denk daar goed over na en kijk altijd wat wel en niet is inbegrepen voor je een leasecontract afsluit

Voor meer info : https://www.operationalleaseautozakelijk.nl/