Up online
Image default
Bedrijven

Het gebruik van een klamboe

In de tropen wordt volop gebruik gemaakt van klamboes. Dit is noodzakelijk om de muggen tegen te houden. In de tropen komt de malaria mug veel voor en daarom is het in die gebieden heel belangrijk om een klamboe te gebruiken. Hoe werkt een klamboe eigenlijk? Dat lees je verder in dit artikel.

Een klamboe werd vroeger gemaakt van natuurlijke materialen zoals klamboe. Tegenwoordig worden deze muskietennetten gemaakt van materialen die lichter zijn. Dit is dan meestal polyester. De maaswijdte, oftewel de hoeveelheid gaatjes per oppervlakte, is ongeveer 40 per cm2. Dat betekent dus dat er op één vierkant centimeter wel 40 gaatjes zitten. Dit zijn genoeg gaatjes om voldoende lucht binnen te laten voor het slapen en klein genoeg om muggen en andere vliegen buiten te houden. Op shopvoorgezondheid kan je een klamboe kopen.

De voordelen van een klamboe zijn duidelijk. Het zorgt ervoor dat er geen muggen en andere kleine ongedierte naar ‘binnen’ kunnen komen. Daarbij zorgt het net er hierdoor voor dat je geen ziektes op kan lopen die deze insecten bij zich hebben. Vroeger werden klamboes ook ter decoratie gebruikt, vooral bij kinderen en dan specifiek meisjes. Een roze klamboe als het een echt prinsessen bed is. Tegenwoordig worden er steeds meer klamboes in huis gehaald door Nederlandse gezinnen. Dit doen ze om midden in de nacht niet wakker te worden van het gezoem van de muggen.

Toch zijn er ook wat kleine nadelen aan een klamboe. Je moet deze namelijk bevestigen aan je plafond, en in je plafond een gat boren is dit de beste optie die je hebt. Hierdoor kan je plafond namelijk gaan brokkelen. Een ander nadeel is dat de klamboe goed moet aansluiten aan je bed. Soms kan de kamboe niet over het voeteneind of juist over het kop van het bed. Hierdoor heeft een klamboe soms helemaal geen zin.

Voor meer info : https://shopvoorgezondheid.nl/

Gerelateerde artikelen

LED verlichting buiten

Neem afscheid bij crematie Arnhem

Veilig rijden