Up online
Image default
Bedrijven

User Experience van een website

Er zijn ontzettend veel termen rondom de User Experience van een website. Vind jij ook al die Engelse termen lastig en wil je in gewoon ABN nu weten waar het over gaat? Dan komt dit artikel vast als geroepen. Hier lees je onder andere over wat User Experience, een UX design tool en User centered design nu betekent. Zo weet jij straks wat er nu echt wordt bedoeld, als je op bezoek bent bij een marketingbureau.

Wat is User Experience?

User Experience is niets meer en minder dan de gebruikerservaring. De term wordt met name bij het optimaliseren van een website of app gebruikt. Onderdelen van een gebruikerservaring zijn daarbij bijvoorbeeld:

  • Vormgeving
  • Vindbaarheid
  • Navigatie
  • Gebruiksvriendelijkheid

Wat is een UX design tool?

EenUX design tool zijn ontwerpmiddelen die designers gebruiken bij het maken van een goede gebruikerservaring. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een digitaal programma om een schets te maken. Er zijn ontzettend veel programma’s die daarvoor gebruikt kunnen worden. Wat je ook ziet is dat er steeds meer programma’s zijn waarbij je steeds minder technische kennis nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld Webflow. Met dit programma kun je ontwerpen zonder de programmeertalen HTML of CSS te kennen.

Wat is User Centered design?

User Centered design is precies wat het woord zegt. Vormgeving waarbij de gebruiker centraal staat. Dat klinkt vaak bijzonder cliché. Alleen daar waar het in sommige grote organisaties inderdaad soms een loze kreet is dat ze de klant centraal stellen, is dat digitaal gezien vrij goed meetbaar. Je kunt gewoononderzoeken of de klant een goede gebruikerservaring heeft. Dat is vrij ‘hard’ meetbaar. Het gaat er dan wel om dat er ook daadwerkelijk getest wordt, voordat je vanuit zekerheid kunt spreken van user centered design.

Lastig taalgebruik

Wil je bijvoorbeeld een website, maar struikel je over de woorden die het marketingbureau gebruikt? 
Vraag gewoon bij elke woord wat ze ermee bedoelen. Het moet niet zo zijn dat jou al het vakjargon direct helder moet zijn. Sterker nog, een bureau dat dit zoveel mogelijk weg laat is juist supergebruiksvriendelijk. Dat is toch waar het om gaat, nietwaar: een fijne User Experience?

https://www.reveall.co/

Gerelateerde artikelen

De hulp van uitvaartverzorger Dordrecht Rondom een overlijden moet je van alles regelen. Het begint

Een uitvaart regelen in Alphen aan den Rijn

Bolsius Kerkkaarsen goedkoop online bestellen