Up online
Image default
Bedrijven

Zonnepanelen laten plaatsen door Elektricien Utrecht

 

In de laatste jaren zijn zonnepanelen steeds populairder geworden. NIet alleen zijn zonnepanelen een vorm van inkomen, maar ze zijn ook goed voor het milieu. In Nederland kom je in elke wijk wel huizen tegen die zonnepanelen geïnstalleerd hebben. Wilt u ook zonnepanelen hebben? Elektricien Utrecht is u graag van dienst voor dit project. In de volgende stappen zal uitgelegd worden hoe Elektricien Utrecht te werk gaat.

 

Stap 1: vergunning nodig of niet?

Als u hebt beslist dat u zonnepanelen wilt hebben op uw dak, is het handig om naar een aantal punten te kijken. In Vlaanderen bijvoorbeeld, mogen er alleen zonnepanelen op hellende of platte daken worden gezet als er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Deze zijn: 

  • de zonnepanelen mogen niet hoger dan 1 meter uitkomen boven de dakrand.

  • de zonnepanelen zijn in het dak geïntegreerd.

  • de zonnepanelen worden gemonteerd op enkele centimeters boven het dak.

  • de zonnepanelen liggen in dezelfde helling als die van het dak.

Het kan mogelijk verboden zijn om zonnepanelen te plaatsen als de woning behoort tot beschermd erfgoed.

Stap 2: installateur inhuren

De mensen die zonnepanelen installeren hoeven niet te voldoen aan bepaalde voorwaarden, dus u zou eigenlijk ook ervoor kunnen kiezen om deze zelf te installeren. Dit wordt wel afgeraden en u wordt aangespoord om een ervaren installateur hiervoor te vragen. De installateur kan de zonne-installaties plaatsen op maat voor uw woning, voorkeur en energieverbruik. De installateur komt dan ter plaatse kijken naar uw dak en of deze geschikt is voor de plaatsing van zonnepanelen. 

Stap 3: plaatsing van de zonnepanelen

Met behulp van klemmen worden de zonnepanelen geplaatst op de draagstructuur. Meestal worden er 4 klemmen per zonnepaneel gebruikt. Het is niet makkelijk om de zonnepanelen te plaatsen, aangezien 1 paneel 25 kg kan wegen.

Stap 4: installatie omvormer

De installatie omvormer is het hart van de zonne-installatie. Deze omvormer zet de opgewekte stroom om in stroom die de elektrische apparaten kunnen gebruiken. U kunt volgen hoeveel stroom wordt geproduceerd door de omvormer met behulp van een app.