Up online
Image default
Auto

Handig om te weten als je een auto gaat leasen

Wie denkt aan een bedrijfswagen leasen, denkt automatisch dat dit iets is voor grotere bedrijven. Een leuke extra in het voordelenpakket voor een werknemer en een extralegaal voordeel voor de werkgever. Maar ook midden- en kleinbedrijven (mkb’s) en zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) hebben er baat bij om een bedrijfswagen te leasen.

Voordelige imagoboost

Als een kleine ondernemer ben je altijd druk in de weer en ga je elke dag de uitdaging aan om zo min mogelijk tijd en geld te besteden aan zaken die niet tot de kern van je onderneming horen. Een bedrijfswagen hoort natuurlijk bij die categorie. Een eigen auto gebruiken voor de zaak bezorgt je algauw kopzorgen omwille van de risico’s en al het extra geregel naar verzekeringen toe. Daarom is een leasewagen de ideale oplossing. Voor een vast bedrag per maand heb je een bedrijfswagen waarbij reparaties, onderhoud en verzekering inbegrepen zijn.

Praktisch en flexibel

Natuurlijk kan je een bedrijfswagen ook gebruiken tijdens jouw vakantie met het gezin. Maar wat moet je met al die koffers als je een kleine, compacte auto leaset? De meeste leasebedrijven geven je de optie om tijdens de vakantie een vervangende auto te gebruiken. Zo hoef je niet het hele jaar door te rijden met een te grote auto en kan toch alles mee op vakantie. Plus, het hele jaar door bespaar je ook geld want een compacte auto staat logischerwijze gelijk aan een kleiner maandbedrag.

 

Nog een extra voordeel van leasen is dat je bij de meeste leasebedrijven per maand kunt opzeggen. Ben je bijvoorbeeld een zelfstandige zonder personeel met een tijdelijke opdracht, dan kan je een bedrijfswagen leasen voor die periode. Bied je een nieuwe werknemer een contract aan van zes maanden? Ook dan kan je een leasecontract aangaan voor dezelfde periode als het contract met je werknemer.

Voor meer info : http://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl